Zooltherapie

Voor biomechanische problemen (spier-, pees- en gewrichtsproblemen) ter hoogte van de voeten en het onderste lidmaat kunt u bij een podoloog terecht.

Patiënten van jong tot oud kunnen zowel met klachten als preventief op consultatie komen.
De podoloog onderzoekt of er een oorzakelijk verband bestaat tussen de vorm en de bouw van de voet & het stappatroon en de houding van de patiënt.
Afhankelijk van de gevonden onderzoeksresultaten wordt een behandeling opgesteld.
Deze behandeling kan bestaan uit het dragen van zolen.
In samenspraak met andere medici en paramedici kunnen nog andere mogelijke therapieën opgesteld worden.
Podoposturale therapie berust zich op het gegeven dat elke standsafwijking van de voeten een standsafwijking hoger in het lichaam tot gevolg kan hebben. De omgekeerde “oefening” kan ook gemaakt worden. Een houdingsafwijking ter hoogte van de rug kan een klacht als gevolg hebben ter hoogte van de voeten, enkels, knieën,…

Aan de hand van het onderzoek wordt er nagegaan waar de klachten gelokaliseerd zijn en of er onregelmatigheden bestaan in de manier van staan en stappen. Een lichaam kan optimaal functioneren wanneer de voeten, knieën, heupen, wervelkolom, nek en hoofd in harmonisch evenwicht zijn en het zich met een minimum aan energieverbruik kan voortbewegen.


Door fijne elementjes in verschillende materialen onder de voeten te plaatsen, worden spierketens over heel het lichaam beïnvloed. Deze elementjes worden in de zolen verwerkt. Om hun proprioceptische werking te behouden, is het aangewezen om de zolen nadien regelmatig te controleren en eventueel bij te werken.
Tijdens deze controle afspraken is het meestal mogelijk om aanpassingen onmiddellijk uit te voeren, zodat u de zolen direct weer kunt dragen.

Het snel en accuraat aanpassen van de zolen is mogelijk doordat deze in eigen atelier ter plaatse worden vervaardigd.
Dit intensieve handwerk garandeert een behandeling volledig op uw maat.

 


Mee te brengen bij een biomechanisch onderzoek:

  • Identiteitskaart
  • Korte broek (knieën zichtbaar)
  • Medische beeldvorming (indien je hierover zelf beschikt)
  • Dagelijkse of vrijetijdsschoenen + werkschoenen + sportschoenen 
  • Proper gewassen voeten worden geapprecieerd