Podo-voetverzorging

Voor huid- en nagelproblemen kunt u bij mij terecht voor een gespecialiseerde voetverzorging.
Dit is een medische en geen esthetische voetverzorging. Een podoloog kan ook preventieve behandelingen uitvoeren.
Deze problemen kunnen het gevolg zijn van onderliggende problemen/aandoeningen zoals vaatlijden, diabetes mellitus of reuma.Algemene voetverzorging

Behandelen van nagelproblemen (ingegroeide nagels, schimmelnagels, …) en huidaandoeningen (overmatig eelt, eeltpitjes, likdoorns of “eksterogen”,…)Orthoplastie of silicone-therapie
Beschermen en corrigeren van de scheefstand van de tenen.
Deze silicone-ortheses worden op maat gemaakt om een bepaald deel van de voet te beschermen, de stand te behouden en/of te corrigeren.
Afhankelijk van zijn functie kunnen verschillende hardheden van silicone gebruikt worden.
Orthonyxie of nagelbeugel
Om de druk van de nagel op het nagelbed te verlichten of om een ingegroeide nagel te voorkomen en te genezen.
Deze beugel zorgt er voor dat de vorm van de nagel op langere termijn veranderd wordt en dat de druk en pijn verlicht wordt.


Onychoplastie of nagelplaatcorrecties
Wanneer een stuk nagel ontbreekt of afgebroken is,
kan deze gereconstrueerd worden zodat de nieuwe nagel tijd heeft om te groeien.
Intussen zal het nagelbed (= de huid onder de nagel) niet omhoog komen & verkleint de kans op ingroeien.


Behandeling van voetwratten
Met behulp van lachgas kunnen voetwratten zo goed als pijnloos verwijderd worden. Deze behandeling wordt het best uitgevoerd nadat er eerst overbodig eelt wordt verwijderd. Deze behandeling moet soms enkele keren herhaald worden om een optimaal effect te hebben. 


  • Voor diabetespatiënten die behoren tot de risicoklasse 2b en 3 is er 2x per kalenderjaar een terugbetaling van het RIZIV voorzien. Hiervoor hebt u een geldig en correct ingevuld voorschrift van de (huis)arts of de arts-specialist nodig. Hierop moet duidelijk de risicoklasse vermeld staan. 
  • Voor patiënten met diabetes die deelnemen aan het ZORGTRAJECT en behoren tot de risicoklasse 1 tot 3, kunnen ook 2x per jaar genieten van deze verhoogde terugbetaling. Hier moet ook jaarlijks een voorschrift van de (huis)arts of de arts-specialist voorgelegd worden.
    (meer info bij de podoloog).
  • Vanaf een bepaalde leeftijd kunt u via het ziekenfonds een tegemoetkoming krijgen voor voetverzorging. Kijk hiervoor bij “terugbetaling” op deze website of vraag hiervoor raad aan uw podoloog of uw ziekenfonds.
  • Gelieve bij een eerste verzorging ook uw identiteitskaart mee te brengen.